luqmansuharni

LELAKI INI KONGSIKAN TIPS TRAVEL JIMAT KE BRASTAGI

Cara jimat ini sebenarnya bukanlah rahsia, sebab ramai sudah buat. Tips travel jimat ialah; Gurau sahaja 😝 Tapi memang jimat, saya hanya habiskan rm60 sahaja, untuk beli tiket bas balik kampung. Anda yang datang sini mesti terpengaruh dengan clickbait tips jimat kahwin, tips jimat travel, tips jimat itu ini. Ketahuilah tiada yang jimat, semuanya memerlukan …

LELAKI INI KONGSIKAN TIPS TRAVEL JIMAT KE BRASTAGI Read More »

CUEPACS: MEDICAL CARD & PA UNTUK PENJAWAT AWAM

Bagi Penjawat Awam, Badan-badan Berkanun dan Pihak Berkuasa Tempatan, anda mempunyai keistimewaan untuk menjadi ahli Cuepacs Care dan Cuepacs PA. Apa itu Cuepacs Care & Cuepacs PA?   CUEPACS CARE Cuepacs Care ialah pelan kad perubatan yang menawarkan pelan perlindungan perubatan di lebih 70 hospital panel di seluruh Malaysia. Antara kelebihan Cuepacs Care ialah, jika …

CUEPACS: MEDICAL CARD & PA UNTUK PENJAWAT AWAM Read More »

LANGKAH MENDAFTAR SEBAGAI AHLI CUEPACS

Tahniah! Jika anda berada di sini, bermakna anda sudah mengorak langkah untuk melindungi keluarga anda dengan plan Cuepacs Care, Cuepacs PA dan hibah Takaful. Sila pastikan anda sudah consult dengan saya dahulu di 0135341014 (Klik sahaja) untuk fahamkan mengenai produk dan dapatkan Quotation anda, bagi memudahkan anda daftar sebagai ahli. Ikuti langkah di bawah untuk …

LANGKAH MENDAFTAR SEBAGAI AHLI CUEPACS Read More »

TAKAFUL TERM80 : PERLINDUNGAN PALING ASAS YANG WAJIB DIMILIKI

Plan Takaful Term80 ialah plan perlindungan standard bagi rakyat Malaysia yang tidak mempunyai apa-apa masalah kesihatan. Syarat utama permohonan haruslah SIHAT tubuh badan, atau tidak mempunyai penyakit kronik seperti kencing manis, masalah jantung, buah pinggang atau kanser. Takaful Term80 melindungi “Person Covered” dengan memberikan pampasan apabila berlaku salah satu daripada 3 musibah utama iaitu; Pampasan …

TAKAFUL TERM80 : PERLINDUNGAN PALING ASAS YANG WAJIB DIMILIKI Read More »

36 PENYAKIT KRITIKAL YANG DILINDUNGI

1. ALZHEIMER’S DISEASE / SEVERE DEMENTIA Deterioration or loss of intellectual capacity confirmed by clinical evaluation and imaging tests arising from Alzheimer’s Disease or Severe Dementia as a result of irreversible organic brain disorders. The covered event must result in significant reduction in mental and social functioning requiring continuous supervision of You or the Person …

36 PENYAKIT KRITIKAL YANG DILINDUNGI Read More »

MEDIPRO : MEDICAL CARD MAMPU MILIK DAN SUSTAINABLE

Berapa limit Medical card yang sepatutnya anda ada? Rm50,000 setahun? atau Rm100,000 setahun? Secara jujurnya, saya dahulu merasakan limit Medical Card RM100,000 setahun sudah mencukupi, tetapi selepas rakan saya diuji dengan kos pembedahan ibunya sebanyak RM150,000, saya tidak lagi merasakan limit RM100,000 itu cukup. Kisahnya, mereka satu keluarga perlu menambah lagi RM50,000 baki kos pembedahan, …

MEDIPRO : MEDICAL CARD MAMPU MILIK DAN SUSTAINABLE Read More »

8 PERKARA ANDA PERLU SEMAK SEMASA AMBIL MEDICAL CARD

  1. Status Kesihatan Wajib SIHAT. Saya mohon maaf awal-awal. Jika sudah ada diabetes, masalah jantung, buah pinggang, cancer survivor atau apa-apa rekod masalah kesihatan kronik, tuan-tuan sudah tidak layak untuk Medical Card. Kerana orang dah berpenyakit, risiko claim sangat tinggi, dan dana tabarru’ tak akan dapat tampung claim. Tidak adil untuk peserta takaful lain …

8 PERKARA ANDA PERLU SEMAK SEMASA AMBIL MEDICAL CARD Read More »

BERAPA BANYAK INCOME SEBAGAI EJEN TAKAFUL?

Pernah tengok tak ejen Takaful pakai kereta mahal-mahal?  Rumah besar-besar? Padahal ejen Takaful je pun. Sebenarnya, dalam bidang sales, income anda bermula dengan telur ayam RM0, dan maximum income anda tiada, unlimited income. Tiada basic, tiada limit. Sepanjang saya jadi ejen Takaful, income anda sejajar dengan usaha anda. Semakin kuat bekerja, semakin tinggi income anda. …

BERAPA BANYAK INCOME SEBAGAI EJEN TAKAFUL? Read More »

PERJALANAN AWAL SEBAGAI EJEN TAKAFUL

  Assalamualaikum, hai. Jika anda sedang membaca ini, bermakna anda sudah selangkah ke depan untuk menambahbaik taraf ekonomi dan nilai kehidupan anda. Saya sangat sarankan anda baca sehingga habis dan fahamkan, supaya anda sememangnya bersedia dengan langkah anda seterusnya. Bunyi macam menakutkan ke? Saya tidak berniat begitu. Hidup kita memang berkisar tentang pilihan dan risiko. …

PERJALANAN AWAL SEBAGAI EJEN TAKAFUL Read More »